ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sághegyi makaróni

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg makaróni, 30 dkg sertéstarja, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 15 dkg füstölt sajt, 1 ek. zsír, 1 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, só, pirospaprika, késhegynyi kakukkfű és borsikafű

Elkészítése:

A sertéstarját a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Serpenyőben az olajat megforrósítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és azonnal beletesszük a darált húst. Megsózzuk, meghintjük kakukkfűvel, borsikafűvel, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.

Közben a makarónit lobogó, sós vízben kifőzzük.

Kizsírozunk egy mély tűzálló tálat, beleterítjük a makaróni egyharmadát, befedjük
a darált hús felével és meglocsoljuk tejföllel. Megsózzuk, és megszórjuk apróra
vágott szalonnakockákkal. Makarónival, hússal folytatjuk a rétegezést, és tetejére
makaróni kerül. Bőven megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és forró sütőben ropogósra
sütjük. Bármilyen saláta vagy savanyúság illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr62047275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.