ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sárgabarack ivólé

2010. június 07. - Dyna 122

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 1 l víz, cukor
 
Elkészítése:
 
Megmossuk és kimagozzuk a sárgabarackot, majd késsel felaprítjuk. 1 liter vizet öntünk rá, felforraljuk, és addig főzzük, míg a barack húsa megpuhul. Ekkor összeturmixoljuk, és egy napig állni hagyjuk hűvös helyen.
 
Másnap lemérjük, és fele annyi cukrot adunk hozzá, mint a lé súlya. Felforraljuk, és 5 percig főzzük. Tetejéről leszedjük a habot, üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd kihűtjük. Hűtőben tároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr852062498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.