ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Egresbefőtt

2010. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók: egres, cukor, tartósítószer, víz

Elkészítése:

Az éretlen, ropogós, hibátlan egresszemek két végéről a szárakat és a virágját kis ollóval lecsípjük, megmossuk, majd a továbbiakban az eperbefőtthöz hasonlóan készítjük el, de kissé több cukrot - egy liter vízhez 60 dekát - veszünk, és csak kétszer forrázzuk le, nem háromszor.

Télen levesnek, mártásnak kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr202071893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.