ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sertésszűz mustáros gombaraguval, szalonnás burgonyatócsnival

2010. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertésszűz, 25 dkg gomba, 10 dkg bacon, 40 dkg burgonya, só, bors, 1 ek. mustár, 3 dl tejszín, 2 db tojás, szükség esetén (ha a burgonya túl vizes) 1 ek. liszt
 
Elkészítése:
 
A burgonyát forró, sós vízbe tesszük, közben lehártyázzuk a sertésszüzet, utána felszeleteljük és enyhén klopfoljuk. A gombát is felszeleteljük, a bacont pedig apróra vágjuk.
 
Amikor a burgonya enyhén megfőtt, lereszeljük, majd hozzáadjuk a bacont, a tojást, valamint szükség esetén kevés lisztet.
 
A húst kisütjük, majd ha kész, kivesszük, és elkezdjük pirítani a gombát, utána beletesszük a mustárt is. Ezután kerül bele a tejszín, majd készre pároljuk. 

Tálalásnál a húst és a tócsnit felváltva egymásra tesszük, mellé kerül a gombaragu. Petrezselyemzölddel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr892071223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.