ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Velő tojással

2010. június 11. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 3 tojás, 20 dkg sertés- vagy borjúvelő, 5 dkg zsír, vöröshagyma, petrezselyemzöld, ecet, só, őrölt bors, pirospaprika

Elkészítése:

3 tojást jól elkeverünk. Hideg vízben kiáztatott és hártyáitól megtisztított 20 dkg borjú- vagy sertésvelőt néhány percig forrásban levő ecetes vízben főzünk, majd kivéve nagyobb darabokra összevágjuk.

5 dkg zsírban, finomra vágott vöröshagymával, finomra vágott petrezselyemmel, törött borssal serpenyőben megpirítjuk. Mikor a velő már megsült, ráöntjük a tojást és addig sütjük, míg közepes rántotta keménységű lesz. Közvetlenül a tálalás előtt, frissen készítsük, és sózzuk is. Pirospaprikával meghintjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr432074887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.