ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Hurkás kelkáposzta

2010. június 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg véres hurka, 50 dkg kelkáposzta, 10 dkg árpagyöngy (gersli), 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 kk. őrölt kömény, só, pirospaprika, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A gerslit az apróra vágott kel szívével, a megreszelt hagymával egy kanál olajon, fedő alatt, gyengén megsózva puhára pároljuk. A kel nagyobb leveleit sós vízzel leforrázzuk, majd lefedve állni hagyjuk, hogy a gőzben kicsit megpuhuljon.

A másik evőkanálnyi olajon megsütjük a bőrétől megfosztott hurkát.

A tűzálló tál aljára terítjük a kelkáposzta felét, elosztjuk rajta a gerslis keveréket, befedjük hurkamorzsalékkal, és betakarjuk a maradék kellevelekkel. Leöntjük tejföllel, és langyos sütőbe tesszük. Közepes lángon kb. 45 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr682075870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.