ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Toszkán zöldségek

2010. június 22. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 6 dl-hez: 20 dkg metélőzeller, 10 dkg édeskömény, 1 dl citromlé, 1 ek. apróra vágott kakukkfű, 2 ek. apróra vágott petrezselyem, 2 babérlevél, só, bors, 3 dl olívaolaj

Elkészítése:

A zellert és az édesköményt megtisztítjuk, megmossuk. A kömény zöld levelét felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágjuk.

A citromlevet lábosban felforrósítjuk, és kb. 15 percig közepes tűzön főzzük benne a zellert, a köményt, a kakukkfüvet, a petrezselymet és a babérlevelet. Lehúzzuk a tűzhelyről, kb. 5 percig állni hagyjuk és csak ezután adjuk hozzá a sót és a borsot. A készre főzött zöldségeket a kömény felaprított levelével együtt forró vízzel kiöblített üvegekbe tesszük és olívaolajjal töltjük fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr642101008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.