ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Hátszín Udvarmester módra

2010. június 23. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg (4 szelet) hátszín, 10 dkg vaj, 1 kk. mustár, citromlé, petrezselyemzöld, só, őrölt bors, a sütéshez: vaj

Elkészítése:

Szeletekre vágott hátszínt hártyáitól megtisztítunk és erősen kiverünk. Sózzuk, vékonyan borsozzuk és teflon serpenyőben vajon puhára sütjük.

Közben fűszeres vajat készítünk: 10 dkg hideg vajat összekeverünk finomra vágott petrezselyemmel, törött borssal, kevés sóval, néhány csepp citromlével és egy kávéskanál mustárral, majd hengerré formázzuk és tálalásig hidegen tartjuk.

Tálaláskor a hússzeletekre egy-egy karika fűszeres vajat vágunk, amely a szeletekre olvadva kellemes ízt ad.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr82104742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.