ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Szabolcsi káposztás hurka

2010. június 30. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 véres hurka, 1 májas hurka, 50 dkg savanykás alma, 80 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1/2 dl borecet, 1 ek. kristálycukor, 2 szegfűszeg, só, őrölt bors, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A hurkát alufóliába csomagolva, előmelegített sütőben közepes lángon 15 percig sütjük.

Közben az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd az átmosott káposztát beletéve, sóval, borssal, cukorral ízesítve, fedő alatt saját levén félpuhára pároljuk. Tűzálló tálba terítjük, ráfektetjük a megsült, darabokra vagdalt hurkát, majd kirakjuk a megtisztított, negyedekre vágott almával. Megszórjuk a megtört szegfűszeggel, cukorral, sózzuk, meglocsoljuk a fél deci vízzel elkevert borecettel, és forró sütőben lefedve 40 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr292120838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.