ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos kiflilepény

2010. július 06. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 4 db kifli, 4 tojás, 3 dl tej, 2 ek. porcukor, 10 dkg dió, mazsola, reszelt citromhéj, cukor, vanília, vaj, liszt, (málnalekvár)

Elkészítése:

4 db egynapos kiflit karikára vágunk, leöntjük 3 dl langyos, cukrozott, vaníliával ízesített tejjel, és így állni hagyjuk.

4 tojássárgáját kikeverünk 2 evőkanál porcukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és összedolgozzuk a sárgájukkal. Amikor a kiflik a tálban megpuhultak, 10 dkg darált dióval, mazsolával, reszelt citromhéjjal együtt hozzáadjuk a habos tömeghez. Könnyedén eldolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tűzálló üvegedénybe töltjük, szép rózsaszínűre sütjük.

Tálaláskor adhatunk hozzá málnaízt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr332133583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.