ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggy-ribiszke-málnadzsem

2010. július 07. - Dyna 122

Hozzávalók: ribizli, meggy, málna, cukor, tartósítószer

Elkészítése:

Ugyanannyi ribiszkét, mint amennyi meggyet és fele annyi málnát vásárolunk. A ribiszkét megmossuk, a szárával együtt úgy pároljuk, mint a ribiszkezseléhez, majd áttörjük, és a levet megmérjük.

A meggyet lecsumázzuk, megmossuk, kimagozzuk és megmérjük, majd a ribiszkelébe öntve, időnként megkeverve 10 percig forraljuk. Ekkor az átválogatott málnát is beleöntjük, és az egészet még 10 percig főzzük.

A háromféle gyümölcs súlyát összeadjuk, és minden kilóhoz 40-50 deka cukrot véve, a gyümölcsbe keverjük. Most már gyakrabban meg-megkeverve még kb. 15 percig főzzük. A
végén a tüzet elzárva alatta csipetnyi tartósítószert keverünk bele, és üvegekbe töltve, azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr712136614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása