ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Málnalekvár és málnaszörp

2010. július 10. - Dyna 122

Hozzávalók: málna, cukor

Elkészítése:

Az érett málnaszemeket cukorral rétegezve befőzőlábasba rakjuk, a gyümölccsel egyenlő súlyú cukrot véve hozzá. Lefödjük, és egy egész napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük.

Másnap az egészet leszűrjük, a gyümölcsöt megmérjük, és kilónként 30 deka cukrot adunk hozzá. Kevergetve kb. tíz percig forraljuk, majd üvegekbe töltve, lekötve szárazgőzbe rakjuk.

A szűrés nyomán kapott gyümölcsléből málnaszörpöt készíthetünk:

Málnaszörp

A levet űrmértékkel megmérjük, és minden literhez három deci vizet öntünk. A tűzre téve kb.
10 percig főzzük, majd üvegekbe töltve bedugaszoljuk. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr822142923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.