ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Húsos burgonyagombóc

2010. július 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre:  sertés- vagy marhapörkölt, 80 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1 tojás, tejföl, só; a dízszítéshez: paprika és paradicsom

Elkészítése:

A szokásos módon pörköltöt készítünk. (Lehet sertéshúsból és marhahúsból is.) Közben 80 dkg burgonyát megfőzünk, meghámozunk és áttörünk, eldolgozzuk 40 dkg liszttel, valamint 1 tojással, csipetnyi sóval. Kb. 1 órát pihentetjük.

A pörköltöt levétől jól lecsurgatjuk és finomra vágjuk (vagy daráljuk). Levét tejfölös habarással besűrítjük.

A burgonyás tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Ráhalmozzuk a húspépet és gombócokat formálunk. Lassan, lobogó sós vízben kifőzzük. Tejfölös mártással áthúzva, zöldpaprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr442144451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.