ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Fügetorta

2010. július 21. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 10 tojásfehérje, 10 ek. cukor, 25 dkg apróra vágott füge, 15 dkg darált dió, 7 dkg liszt, 1 cs. sütőpor; a krémhez: 10 tojássárgája, 10 ek. cukor, 20 dkg étcsokoládé, 25 dkg vaj v. margarin

Elkészítése:

A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd fokozatosan beleadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a fügét és a diót. Egy sütő nagyságú tepsit kikenünk, beleöntjük a masszát és megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és gőz fölött krémesre főzzük, miközben darabonként hozzáadogatjuk a csokoládét. A krémet kihűtjük, majd az előzőleg habosra vert vajat belekeverjük.

A kihűlt tésztát hosszában három felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr892165755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.