ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Nagyi dzsemje

2010. július 23. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 50-50 dkg meggy és egres, 25-25 dkg eper, málna és ribizli, 1 kg cukor, 2 dl víz, 1 kk. aszkorbinsav

Elkészítése:

A gyümölcsöket megmossuk, jól lecsepegtetjük, a csonthéjasokat kimagozzuk. A cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, beletesszük a gyümölcsöket és lassú tűzön főzzük. Amikor a dzsem kezd sűrűsödni, forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és egy napig száraz gőzben hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr52170451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.