ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Főtt burgonya meggymártással

2010. július 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 50 dkg meggy, 1 dl vörösbor, 1 ek. liszt, cukor, szegfűszeg, fahéj, só

Elkészítése:

Ötven dkg kimagozott meggyet 2 dl vízzel hígított 1 dl vörösborban megfőzünk, cukorral, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Egy evőkanál lisztet egy kevés lehűtött meggylével simára dolgozunk, majd állandó keverés mellett a meggyhez öntjük és átforraljuk.

Közben sós vízben kis kockákra vágott nyers burgonyát főzünk és leszűrjük. A meleg mártást a burgonyára öntve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr232185560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.