ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Cukrozott narancshéj

2010. augusztus 13. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg narancshéj, 50 dkg kristálycukor, 2,5 dl víz

Elkészítése:

A vastag narancshéjat tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 4-5 napig áztatjuk, naponta többször váltott tiszta vízben. Ha a receptben megadottnál nagyobb mennyiségű narancshéjat használunk, akkor a narancshéj eredeti súlyának (amit még beáztatás előtt mérünk meg) megfelelő cukorból és 1 kg cukorra számított 0,5 l vízből szirupot főzünk. A narancshéjat beledobjuk, és felforraljuk. Az edényt hűvös helyre tesszük félre, ezt az eljárást 4-5 napon át megismételjük.

Utolsó nap, amikor a szirup már jó sűrű, addig főzzük, míg a cukor egészen rárakódik a narancshéjra. Melegen üveg- vagy porcelántálra rakjuk. Egy napig szárítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr122222736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.