ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Szilvalekvár cukor nélkül

2010. augusztus 14. - Dyna 122

Hozzávalók: 5 kg szilva, 2 dl almaecet

Elkészítése:

Öt kiló szilvához két deci almaecetet veszünk. Az ép zománcú lábast ecettel vékonyan kikenjük, és a jó érett, megtisztított, kimagozott szilvát beleterítjük. A maradék ecettel meglocsoljuk, és a forró sütőbe toljuk. Anélkül, hogy kevergetnénk, takaréklánggal kb. hat óráig sütjük. Végül a lábast a sütőből a felső lángra áttesszük, és a lekvárt most már kevergetve 15-20 percig főzzük. Üvegekbe vagy mázas cserépedényekbe töltve meleg helyen hagyjuk kihűlni, csak utána kötjük le.

Vigyázat: ha a sülés során akár csak egyszer is megkeverjük, a lekvár odaég!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr442222830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.