ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Karfiol télre

2010. szeptember 06. - Dyna 122

Hozzávalók: karfiol, só, ecet, tartósítószer

Elkészítése:

Szép, tömör, hófehér karfiolfejeket vásárolunk hozzá, és a zöldjétől megszabadítjuk. A karfiolfejet rózsáira szedjük, lobogva forró sós, enyhén ecetes vízbe dobjuk. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A karfiolt üvegekbe rakjuk, friss, enyhén sós vizet öntünk rá, mindegyikre csipetnyi tartósítószert rakunk, és az üvegeket dupla celofánnal lekötve, vizes ruhával leborítva 40 percig gőzöljük.

Télen remek leves, főzelék vagy saláta készülhet belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr492715075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.