ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tejszínes-paradicsomos penne SáGa Selyemsonkával

2010. szeptember 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag penne, 1 csomag Selyemsonka (220 g), 1 doboz (250 g-os) hámozott darabolt paradicsomkonzerv, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, 3 szál friss bazsalikom, 2 dl tejszín, 15 dkg sajt

Elkészítése:

A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.

A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.

Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.

Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát. Nagyon forrón, reszelt sajttal kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr932362063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.