ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tarhonya elkészítése

2010. szeptember 27. - Dyna 122

A tarhonyafőzés nem ördöngösség, csak néhány fogást kell betartani, hogy kellemes köretet kapjunk pörköltfélék vagy mártással készülő húsok mellé. A mai háziasszony természetesen a géppel készült száraztésztát részesíti előnyben, otthon csak kevesen reszelik, csipkedik, vágják, ahogy azt eleink tették nyár elején, a tarhonyakészítés főszezonjában.

Aki rizst már készített, nem téveszti el a tarhonyafőzést sem. Igaz, itt figyelni kell a tészta színére, azt a bizonyos aranyszínt nem szabad túllépni. Többnyire olajon (esetleg zsíron) kezdjük meg a tarhonya pirítását, amikor eléri az aranyszínt, öntsük fel a térfogata duplája mennyiségű vízzel. Akárcsak a rizsnek, a tarhonyának is forrásban lévő víz dukál. Utána már csak megsózzuk, és a forrást követően nem sokkal lezárhatjuk a tűzhelyet. Elég letakarni, magától megdagad, beszívja a vizet.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr332402410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.