ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Baranyai töltött gombafejek

2010. október 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg nagy kalapú csiperkegomba, 15 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, kapor, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Elkészítése:

A gombaszárakat levágjuk. (Ebből majd levest vagy pástétomot készíthetünk, mert a baranyai töltött gombához csak a kalap kell.) Ha vastag héjú a gomba, megtisztítjuk, ha vékony héjú, csak alaposan ledörzsöljük.

15 deka juhtúrót villával összetörünk, és öt deka vajjal meg egy nagy csokor finomra
vágott kaporral kikeverjük. (Sózni nem kell, mert a túró sós.) A gombák kalapjának üregébe töltjük, kettőt-kettőt a krémes felükkel összeillesztünk, és először lisztbe, majd tojásba végül zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajba rakjuk, erős lángon szép pirosra sütjük.

Petrezselymes újburgonya a hozzáillő köret.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr602402358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.