ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos csokikeksz

2010. november 01. - Dyna 122

Hozzávalók (kb. 80 db): 18 dkg mogyoró, 10 dkg porcukor, 7,5 dkg reszelt tejcsokoládé, 20 dkg liszt, 18 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 narancs reszelt héja, 2 ek. narancslikőr (vagy narancslé), 1 csipet só; a tetejére: tojásfehérje, 5 dkg szálasra vágott mandula

Elkészítése:

A mogyorót előmelegített sütőben kb. 10 percig pörköljük, majd kézzel ledörgöljük a bőrét. Ezután a mogyorót ledaráljuk és elkeverjük a porcukorral, a reszelt csokoládéval és a liszttel. Hozzáadjuk a vajat, a felvert tojássárgáját, a narancshéjat, a likőrt és a sót. Összegyúrjuk, 2 egyforma nagyságú tömbbé formáljuk, fóliába csavarjuk és éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap fél centi vastagra nyújtjuk, szeletekre vágjuk, felvert tojásfehérjével megkenjük és megszórjuk a szálasra vágott mandulával. Sütőpapírral bevont lemezen, 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr342413773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása