ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Jezsuitatorta

2011. március 18. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 10 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 28 dkg darált dió, 4 ek. zsemlemorzsa; a krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 3 ek. liszt, 6 dkg étcsokoládé, 25 dkg margarin, 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadunk 10 evőkanál cukrot, majd belekeverjük a darált diót, és a zsemlemorzsát. Megsütjük, és négy lapra vágjuk.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a csokoládét. Sűrű krémet főzünk belőle, és amikor kihűlt, belekeverjük a margarint.

A piskótalapok tetejét megkenjük, egymásra rakjuk, és kívülről is bevonjuk a krémmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr332995331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.