ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Burgonyakrémleves (4)

2011. április 17. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 30 dkg borjúcsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 db tojássárgája, 1 dl tejszín, 1 db zsemle, 2 dkg só

Elkészítése:

A csontot, a zöldségeket és a zellert 1,5 liter vízben 2 óra hosszat főzzük.

A megtisztított és karikára vágott burgonyát 4 dkg vajban lepároljuk, utána a lisztet hozzákeverjük, rövid ideig pirítjuk, a leszűrt levessel felöntjük, fél óráig forraljuk és szitán áttörjük.

Tálalás előtt a tejszínben a tojássárgáját habverővel elkeverjük, és a nem forró levesbe öntjük.

A kockára vágott zsemlét 1 dkg vajban megpirítjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr903528435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.