ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bécsi szelet krumplisalátával

2011. április 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: a rántott húshoz: 4 db borjúszelet, 3 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só, citrom; a krumplisalátához: 50 dkg burgonya, 1/4 l húsleveslé, 2 kisebb vöröshagyma, 1 ek. ecet, 3-4 ek. olaj, 1 tk. tárkonyos mustár, só, bors, cukor

Elkészítése:

A borjúszeleteket kiklopfoljuk vékonyra és megsózzuk. Bepanírozzuk, vagyis előbb lisztbe, majd a felvert tojásokba, a végén pedig zsemlemorzsába forgatjuk. (A zsemlemorzsát ne nyomkodjuk rá, hogy a bundája könnyű maradjon.) Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Klasszikusan citromszelettel és krumplisalátával tálaljuk.

A salátához a krumplit megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk egy tálba, és ráöntjük a meleg húsleveslét. A mustárt az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, és a krumplihoz adjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a krumplihoz, ecetezzük, cukrozzuk. Addig keverjük, míg krémes nem lesz. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára és hagyjuk összeérni az ízeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr354085508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása