ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Zöld paradicsom saláta

2011. október 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 3 kg zöld paradicsom, 80 dkg vöröshagyma, 4 ek. só, ecet, cukor

Elkészítése:

A késő őszi, be nem érett, zölden maradt paradicsomot salátának eltehetjük.

Ehhez a paradicsomszemeket keresztben egy centi vastagon felszeleteljük és megmérjük. Három kiló paradicsomhoz 80 deka vöröshagymát megtisztítunk, felszeleteljük, és a paradicsomhoz keverjük. Négy csapott evőkanál sóval ízesítjük, 24 óráig állni hagyjuk, majd két liter ecetes-cukros vízben apránként kifőzzük. Szűrőkanállal üvegekbe szedjük, a főzőlével leöntjük. Csak másnap kötjük le, hogy ha a leve az üvegben leapadna, pótolhassuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr803528287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.