ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Liptói rakott krumpli

2011. november 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg krumpli, 25 dkg túró, 8 dkg húsos füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 1 kis csomó kapor, 1 kis csomó metélőhagyma, só, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és a pörcöt is, a zsírját is a túróhoz öntjük. Hozzáadunk a túróhoz 7 deka olvasztott vajat is, majd a finomra vágott kaprot és metélőhagymát. Ízlés szerint sózzuk, jól összedolgozzuk, s lazán összekeverjük a főtt krumplival, lehetőleg úgy, hogy ne nagyon törjük össze. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a maradék vajjal, körbehintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a túrós krumplit és közepesen forró sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.


Aki ezt az összeállítást túl zsírosnak találja, az a szalonna helyett használhat apróra vágott főtt füstölt sonkát, de azzal már a liptói rakott krumpli szalonváltozatát készítettük el.

Adhatunk hozzá hagymás, köménymagos káposztasalátát, vagy csak egyszerűen savanyú káposztát.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr913374413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.