ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Vaníliás, gyömbéres és köményes keksz

2011. december 01. - Dyna 122

Hozzávalók az alaptésztához: 50 dkg liszt, 30 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 tojássárgája; a vaníliáshoz: 1 rúd vanília, 2 zacskó vaníliás cukor, 8 dkg csokoládé; a gyömbéreshez: 1 kk. gyömbérpor, 1 tojássárgája; a köményeshez: 1 kk. őrölt kömény, 2 ek. kristálycukor

Elkészítése:

A cukrot és a tojássárgát mixelővel elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd végül kézzel összegyúrjuk a liszttel. A tésztát három részre osztjuk.

A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és hozzágyúrjuk az egyik tésztaadaghoz. Körülbelül 4 cm átmérőjű hengerré formáljuk és vaníliás cukorban meghempergetjük.

A második adag tésztát gyömbérrel gyúrjuk össze, a harmadikat a köménymaggal. Mindegyiket hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.

A vaníliásból körülbelül 3 mm vastag szeleteket vágunk, tepsi befektetjük és közepes tűzön megsütjük.

A gyömbéres tésztát kinyújtjuk szintén 3 mm vastagra, formákat szúrunk ki belőle, tojássárgával bekenjük és megsütjük.

A köményes süteményt is hasonlóan készítjük el, a kiszúrt formákat megszórjuk egy kevés kristálycukorral.

A csokoládét pár csepp vízzel gőz felett megolvasztjuk, és a vaníliás kekszek felét ebbe mártjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr104589860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.