ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Spagetti a tenger gyümölcseivel

2011. december 13. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg konyhakész tenger gyümölcsei, 50 dkg spagetti, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. petrezselyemzöld, 6 ek. olívaolaj, 1 dl húsleves (kockából), 1 dl száraz fehérbor, só

Elkészítése:

Akkora serpenyőben, amelybe belefér majd a tészta is,  forrósítsunk fel két evőkanál olajat, pirítsuk meg benne a megtisztított fokhagymát, majd vegyük ki belőle. Adjuk a fokhagymás olajhoz a petrezselyem felét, öntsük fel a húslevessel és a borral, keverjük bele a tenger gyümölcseit meg a maradék olajat. Főzzük 15 percig, közben gyakran keverjük meg.

A spagettit bő, sós forró vízben főzzük ki, csepegtessük le. Öntsük a tenger gyümölcseihez, lazán keverjük össze, és élénk tűzön néhány másodperc alatt forrósítsuk fel. Szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr43528325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.