ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tárkonyos szárnyasraguleves

2012. január 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg csirke vagy pulyka apróhús, 5 dkg vaj, 3 dkg vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, só, őrölt bors, ételízesítő, tárkony, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé

Elkészítése:

Vajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük az apró kockára vágott vegyes zöldséget, és áthevítjük (kicsit megdinszteljük). Amíg a zöldségek párolódnak, a húst feldaraboljuk apró kockákra. Leöblítjük őket, és a zöldségekre tesszük a cikkekre vágott gombával, konzerv- vagy mélyhűtött borsóval együtt. Beízesítjük sóval, őrölt borssal, tárkonylevéllel, ételízesítővel, felengedjük vízzel, és roppanós puhára főzzük.

A tejfölt kevés vízzel, liszttel elkeverjük, habarást készítünk. Ezzel a habarással bekötjük a levesünket, s jól kiforraljuk.

Levesünk fenséges ízét még fokozhatjuk kevés citromlé vagy tárkonyecet hozzáadásával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr993629689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása