ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Erdélyi zöldpaszulyleves

2012. január 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zöldbab, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1/2 fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, petrezselyemzöld, metélőhagyma, tárkony, só, zsiradék, (bor- vagy tárkonyecet, cukor)

Elkészítése:

Egy fél kiló zöldbabot megtisztítunk, és kisebb darabokra tördeljük. Egy liter forrásban levő vízbe öntve, egy fél fej reszelt vagy nagyon apróra vágott vöröshagymával megszórjuk és megsózzuk. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.

Két evőkanál lisztet kevés zsiradékon kevergetve világospirosra sütünk, hideg vízzel felengedjük, és ezzel sűrítjük be a levest. Finomra vágott petrezselyemmel, metélőhagymával és tárkonnyal ízesítjük, vízzel 1 liternyire hígítjuk, és egy deci tejfölt keverünk bele.

Öt deka füstölt szalonnát apró kockákra vágunk, ropogósra kisütjük, majd tálaláskor a zsírt a pörccel együtt a levesbe öntjük.


Lehet ízesíteni a levest egy kevés ecettel (lehetőleg borecettel, de megteszi a tárkonyecet is), ilyenkor két evőkanál cukor is kerül bele.


1 adag: 230 kcal


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr324065079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.