ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Spárga tagliatellével

2012. február 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg zöld spárga, 3-4 l víz, 3-4 tk. só, 50 dkg tagliatelle (szélesmetélt), 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek. olívaolaj, 6 dkg olajban eltett szárított paradicsom, 3 dkg fenyőmag, 1 cs. bazsalikom, só, frissen őrölt bors, 8 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

Tisztítsd meg a spárgát, mosd meg, és kb. 3 cm hosszú darabokra vágd fel. A sós vizet forrald fel, főzd meg a tésztát, csöpögtesd le. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, és vágd apró kockákra.

Az olívaolajat nagy serpenyőben hevítsd fel, a hagymát és a fokhagymát párold üvegesre. Add hozzá a spárgát, és 3 percig süsd együtt.

A paradicsomot vágd csíkokra, és a fenyőmaggal keverd a spárgához. A bazsalikomot öblítsd le, aprítsd finomra, keverd a spárgához, az egészet sóval és borssal ízesítsd.

A tésztát szedd tányérokra, a spárgás zöldséget oszd el rajta. Parmezánnal megszórva tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr794209262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.