ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyés kardinális

2012. május 20. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 12 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája, 6 dkg liszt; a krémhez: 10 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 5 dl tejszínhab, 1,5 dkg zselatin, 1 dl víz

Elkészítése:

A tojásfehérjét felverjük a cukorral, a háromnegyed részéből nyomózsákkal sütőpapírra három csíkot nyomunk, egy-egy csíknyi helyet kihagyva. A maradék fehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd ezt a masszát a fehérjék közé nyomjuk. Kettő ilyen "csíkos" lapot készítünk. Tetejüket megszórjuk porcukorral, és 170 °C-on 15 percig sütjük, majd 25 percig úgy, hogy résnyire kinyitjuk a sütőajtót.

A krémhez a gesztenyét elkeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd az áztatott, melegített zselatint is. A kihűlt tésztát megfordítjuk, erre nyomjuk rá nyomózsákkal a krémet, és a tetejére tesszük a másik tésztalapot. Felszeleteljük, és minden kocka tetejét tejszínhabrózsával és egy csokoládés gesztenyével díszítjük.

(A recept kitűnő az összegyűjtött tojásfehérjék felhasználásához. A tojásfehérjéket egy tiszta joghurtospohárba gyűjtsük össze - mélyhűtőben sokáig eláll.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr394526874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása