ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Cseresznyés pite

2012. július 13. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 20 dkg cukor, 2 dl tejföl, 1 egész tojás + 1 tojássárgája, 1 tk. sütőpor, csipetnyi só; a töltelékhez: 1 kg cseresznye, 5 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 2 ek. zsemlemorzsa; a tetejére: 1 tojás

Elkészítése:

A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk, majd sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle, és két-három órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.

A nagyobbik cipót kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Rászórjuk a dióval elkevert zsemlemorzsát, majd ráterítjük a kimagozott cseresznyét. Erre cukrot szórunk és a másik fél kinyújtott tésztával befedjük. Kicsit rányomkodjuk a gyümölcsre, majd egy felvert tojással megkenjük a tetejét. Villával megszurkáljuk és előmelegített, forró sütőbe téve 10 percig közepes lángon sütjük, ezután a lángot mérsékeljük és aranybarnára sütjük. Csak teljes kihűlése után vágjuk kockákra.

A tetejét meghinthetjük porcukorral elkevert darált dióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr294655849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.