ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húsgombócos lencseleves

2012. augusztus 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg lencse, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 2–3 gerezd fokhagyma, babérlevél, só, 30 dkg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 zsemle, 1 tojás, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, ízlés szerint citromlé, 1 csokor lestyán, bors

Elkészítése:

A csontot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt habját leszedjük, beletesszük a lencsét, a zöldséget, a hagymákat, a babérlevelet meg a lestyánt. Lassú tűznél a lencsét puhára főzzük, ekkor a csontot kivesszük, és húsgombócokat kifőzzük. Végül hozzáadjuk a tejfölt és a citromlevet.

A húsgombóchoz a darált húst az áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojással, sóval, borssal alaposan összedolgozzuk, és apró gombócokat formázunk belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr724883704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása