ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Padlizsánnal és bárányhússal rakott burgonya

2012. október 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg héjában főtt burgonya karikákra vágva, 50 dkg darált báránycomb, 30 dkg paradicsom kockákra vágva, 3 közepes nagyságú padlizsán hámozva, szeletelve, 20 dkg trappista sajt, 3 ek. olívaolaj, 2 nagy fej vöröshagyma finomra vágva, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 3 szál friss oregánó finomra vágva, őrölt bors, só

Elkészítése:

A felhevített olívaolajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd kevergetés közben megpirítjuk. Oregánóval, borssal, sóval ízesítjük, hozzátesszük a paradicsomot, és összeforraljuk.

Ezután a burgonyát egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a húst, a padlizsánt és a reszelt sajtot, s amíg tartanak az alapanyagok, a rétegeket ismételjük. Végül a tetejét is meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr554944116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.