ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Garnélás quiche

2013. április 26. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 12 szelethez: a töltelékhez: 250 g gyorsfagyasztott garnéla, 100 g újhagyma, 3 tojás, 125 ml tejföl, 4 ek. tej, 2 ek. piros pesztó, só; a tésztához: 300 g búzaliszt, 1 cs. Dr. Oetker Expressz Élesztő, 1 kk. só, 1 tojás, 200 g Gouda sajt (reszelve), 125 ml tej, 100 ml napraforgóolaj; továbbá: 2 ek. zöldfűszer keverék, 2 ek. búzaliszt

Elkészítése:

Az újhagymát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A garnélát a tasakon feltüntetett utasítás szerint felolvasztjuk. A sütőtormát (kb. 28 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

A töltelékhez egy keverőedényben a tojást elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a tejet és a pesztót, majd hozzáadjuk az újhagymát és a garnélát, ízlés szerint sóval ízesítjük.

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk. A massza 3/4 részét a sütőformába tesszük, és a forma aljához és széléhez simítjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta.

A maradék tésztához hozzágyúrjuk a zöldfűszereket és a lisztet, elnyújtjuk, majd a díszítéshez különböző motívumokat szaggatunk belőle. A motívumokat a tésztára helyezzük.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t megsütjük. Sütés után még melegen tálaljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr785250265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.