ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sütőtökleves (3)

2013. szeptember 15. - Dyna 122

1379259832_48.jpgHozzávalók 2 személyre: 50 dkg sütőtök, tej, vaníliás cukor, cukor v. édesítőszer, fahéj

Elkészítése:

A sütőbe toljuk be fél órára, majd vájjuk ki a tök belsejét. A kinyert masszát kevés tejjel, vaníliával, kevés cukorral vagy édesítőszerrel pürésítsük össze botmixer segítségével.

Fahéjjal megszórva különleges ízvilágot érhetünk el.

Rakott ponty burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 1 kg ponty, 3 db főtt tojás, vaj v. olaj, 2 dl tejföl, só

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük. Leszűrjük, a héját lehúzzuk és karikára vágjuk. A keményre főtt tojást ugyancsak karikára szeleteljük. A pontyot megtisztítva felbontjuk, felszeleteljük és besózzuk.

A krumplit jól kivajazott edénybe rakjuk, sózzuk, olvasztott vajjal megöntözzük. Tetejére helyezzük a tojásszeleteket és azokat szintén megsózzuk és olvasztott vajjal megöntözzük. Erre kerülnek a besózott halszeletek és ezt ugyancsak megöntözzük vajjal. Tetejére két deci tejfölt öntünk és sütőben, lassú tűznél körülbelül fél óra alatt pirosra sütjük.