ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Lecsós cukkinikoszorú

2010. április 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, só, bors, 1 ek. borecet, 3 ek. olaj, 60 dkg zsenge cukkini, 4 szál baromfivirsli (20 dkg), 1 kk. margarin, 10-12 szelet baconszalonna, 1 nagy fej hagyma, 1 mk. pirospaprika, 25 dkg paradicsom, 50 dkg zöldpaprika, 1 kis babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál petrezselyem 

Elkészítése:
 
A meghámozott burgonyát felkarikázzuk, enyhén sós-ecetes vízben megfőzzük.
 
Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, hirtelen megpirítjuk benne a hámozatlanul vékonyra gyalult cukkinit, a felkarikázott virslit, majd beleforgatjuk a leszűrt burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 
A margarinnal kikenünk egy koszorú alakú sütőformát. Csillag alakzatban kibéleljük a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a végük túllógjon a forma peremén. Belenyomkodjuk a cukkinis keveréket, visszahatjuk a szalonnavégeket, és forró sütőben, 220 fokon, kb. 30 percig sütjük.
 
Közben a maradék olajjal, a hagymából, a pirospaprikából, a paradicsomból és a zöldpaprikából lecsót készítünk, sóval, borssal, a bebérlevéllel és az áttört fokhagymával fűszerezzük.
 
A megsült koszorút lapos tálra borítjuk, a közepébe halmozzuk a lecsót és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr841901444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása