ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sertésszelet vadász módra

2010. május 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 vastag szelet sertéskaraj (kb. 30 dkg-osak), 7-8 dkg liszt, 8 ek. olaj, 10 dkg ketchup, 5 dkg mustár, kb. 70 dkg vöröshagyma, 50 dkg apró csiperkegomba, 25 dkg húsos füstölt szalonna, 30 dkg főzőtejszín, 3-4 ág petrezselyemzöld, só, bors
 
Elkészítése:
 
A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, majd 6 evőkanál felhevített olajon mindkét oldalukat 2 percig erőteljesen pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és kivesszük.
 
A ketchupot összekeverjük a mustárral, és a felével megkenjük a karajok egyik felét.
 
A vöröshagymát felkarikázzuk. A gombát nagyságuktól függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk. A szalonnát apróra kockázzuk.
 
A serpenyőben felhevített maradék olajon ropogósra sütjük a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, megsütjük, majd beleszórjuk a gombát, és barnára pirítjuk. Borssal és sóval ízesítjük.
 
A massza felét tepsibe halmozzuk, és a megkent felükkel lefelé ráfektetjük a húsokat. A tetejüket megkenjük a maradék ketchupos-mustáros keverékkel, majd ráhalmozzuk a megmaradt hagymát, és meglocsoljuk a főzőtejszínnel. A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. 170 fokon 1 órán át pároljuk, majd eltávolítjuk az alufóliát, és további kb. fél óra alatt készre sütjük.
 
A petrezselyemzöldet csíkokra metéljük és rászórjuk a hússzeletekre. Kenyér vagy párolt rizs illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr952026732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása