Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg zöldborsó, 6 szelet csirke- vagy pulykamell, 3 szál sárgarépa, 30 dkg rizs, 3 tojássárgája, 2 dl tejföl, 10 dekányi reszelt sajt, kikenéshez margarin, só, grillfűszer
Elkészítése:
A kifejtett, megmosott zöldborsót, a rizst és a kockákra vágott sárgarépát külön-külön megpároljuk. A grilfűszerrel bekent hússzeleteket olívaolajon megsütjük.
Egy mély tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és egy sor főtt rizst terítünk bele, amit 2-3 deka reszelt sajttal meghintünk.
A tojássárgákat a tejföllel simára keverjük, és meglocsoljuk vele a sajtos zöldborsó tetejét. Ezt követően egy sor kockákra vágott párolt sárgarépa következik, a tetejére pedig a hússzeleteket fektetjük, melyeket zöldborsóval borítunk be. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére borsó kerül, melyet a maradék tojásos tejföllel nyakon öntünk és reszelt sajttal bőven meghintünk.
15-20 percre forró sütőbe toljuk, hogy kissé átsüljön, és a tetején a sajt megpiruljon.