ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Vegyes gyümölcsbólé (Sangria)

2010. június 08. - Dyna 122

Hozzávalók 10-12 személyre: ízlés szerinti vegyes idény gyümölcs (hagyományosan őszibarack, alma és eper vagy kimagozott meggy), 1 dl konyak, 15 dkg finomított  kristálycukor, 2 vegyszermentes narancs, 1 vegyszermentes citrom, 2 üveg száraz vörösbor, kis darab fahéj, 6-8 szem csillagánizs, 1 rúd vanília (egészben), 1/2 l ásványvíz, ízlés szerint 1/2 l 100%-os narancslé

Elkészítése:

Megmossuk és vékonyra vágjuk a narancsot és a citromot, néhány karikát félreteszünk a díszítéshez, a többivel kibélelünk egy, a bólé kínálására is alkalmas mély üvegtálat vagy öblös kancsót. A megmosott, megtisztított, kimagozott gyümölcsöket nagyobb kockára vagy szeletekre vágjuk, a naranccsal és citrommal bélelt tábla téve megszórjuk a cukorral és megöntözzük a konyakkal, majd lefedve 2-3 órát érleljük a hűtőszekrényben (ez alatt a gyümölcs a cukortói saját levet is ereszt).

Felöntjük a vörösborral, hosszában ketté vágjuk a vaníliát, és a többi fűszerrel együtt a bóléhoz adjuk. Továbbra is a hűtőszekrényben még 2 órát érleljük. Tálalás előtt kivesszük a fűszereket, elkeverjük jó sok jégkockával, végül hozzáadjuk az ásványvizet. Ízlés szerint narancslével is hígíthatjuk. Narancs- és citrom karikával díszített poharakba merve kínáljuk.


Fehérborból is finom, ekkor a konyak helyett vodkában pácoljuk a gyümölcsöket. A gyerekeknek való, alkoholmentes változathoz a konyakot gyümölcsszörppel, a bort narancslével helyettesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr292064911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása