ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Somogyi búbos karaj

2013. augusztus 04. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 6-8 szelet sertéskaraj, 15 dkg gomba, 10-15 dkg sajt, 4 főtt tojás, 1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, só, bors, majoranna; a sütéshez: zsír vagy olaj

Elkészítése:

A húst kicsontozzuk és felforrósított zsírban vagy olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük.

A visszamaradó zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd kevés vízzel puhára pároljuk.

A zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. A tojásokat lereszeljük, hozzáadjuk a zsiradékból kiszedett hagymát és gombát, a kinyomkodott zsemlét, sóval, borssal, majorannával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

A hússzeleteket lapos tűzálló tálba helyezzük, és a tojásos masszát egyenletesen elosztva ráhalmozzuk. A halmokat betakarjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe téve, közepes hőmérsékleten megsütjük.

Köretnek főtt vagy sült burgonyát adhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr805452896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása