ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Masánszki rizsfelfújt

2012. február 05. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 8 dl tej, 3 db tojás, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, reszelt citromhéj, 25 dkg alma, 8 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, őrölt fahéj, vaj, zsemlemorzsa az edény bemorzsázásához, 1 cs. hidegen kötő vaníliás pudingpor (Böllér), 2 dl bor, 1 dl víz, 3 dkg morzsa

Elkészítése:

A megmosott rizst csipet sóval tejben megfőzzük, majd kihűtjük.

A vajat a tojássárgákkal és a cukor 1/3-ával habosra kikeverjük és a hideg, főtt rizshez adjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. A rizses masszához keverjük óvatosan, fellazítjuk vele. Kivajazott, morzsázott edénybe/tepsibe töltjük a felét, majd erre kerül a hámozott, szeletelt, fahéjas cukorral elkevert alma, áztatott mazsola. Ezt a rizs másik felével egyenletesen beborítjuk, és 180 ºC-os előmelegített sütőben pirosra sütjük (de nem szárítjuk ki).

Málnaöntettel, borsodóval, vaníliahabbal kínáljuk!

Sodó: A bort a vízzel és a pudingporral öntet sűrűségűre elkeverjük. Áztatott mazsolát szórunk bele. Ínyencek az öntetbe tejszínhabot is tehetnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr994067760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása