Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy csirkemell, 7 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, szerecsendió
Elkészítése:
Lebőrözünk, kicsontozunk két nagy csirkemellet, és az így kapott négy húsdarabot szeletté verjük. Sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, és öt
deka vajon kisütjük, majd a levéből kivéve félretesszük.
Simára keverünk két deka lisztet két deci tejjel, beledobunk két deka vajat, és állandóan kevergetve, sűrű besamellé főzzük. A tűzről levéve közékeverünk két deci tejfölt meg öt deka reszelt sajtot, ha kell, utánasózzuk, és felét nagy tűzálló tálba
simítjuk. Félig egymásra fektetve, sorba rakjuk rá a kisütött hússzeleteket, bevonjuk a maradék mártással, és tetejét meglocsoljuk a vajjal, amiben a hús sült. Forró sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg a tetejét.