ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húscsigák nyárson

2013. július 24. - Dyna 122

1374939703_21.jpgHozzávalók 4 személyre: 3 nagy szelet (60 dkg) sovány sertéscomb, só, bors, 1 nagy fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 9 vékony szelet angolszalonna, 12-15 bazsalikomlevél, ágacska rozmaring (10 cm-es), 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, hosszú bambuszpálcika

Elkészítése:

A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, kissé kiverjük-elvékonyítjuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, és megkenjük az áttört fokhagymával. Beterítjük 3-3 szelet angolszalonnával és a bazsalikomlevelekkel. (Ha nem elég vékonyak a szalonnaszeletek, azokat is kiverjük).

Feltekerjük a hússzeleteket, majd úgy, hogy a hajtás vége a tekercsek egymással érintkező oldalára kerüljön, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket. Egyenlő távolságot tartva 4 bambuszpálcikával átszúrjuk a tekercs-együttest, aztán a pálcikákkal párhuzamosan 4 darabra vágjuk. A húscsigákat vágott felükre fektetjük, kissé ellapítjuk, kerekre igazítjuk.

Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, élénk tűzön körbepirítjuk benne a csiganyársakat (5 perc). Melléjük dobjuk a gerezdekre szelt hagymát és a rozmaringot, alájuk öntjük a bort, fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (25-30 perc).

Tepsis zöldséget, héjában sült krumplit, friss, vegyes idénysalátát kínálhatunk hozzá.


Ha faszénparázs fölött sütjük, tanácsos a nyársakat 15-20 percig alufóliába csomagolva, aztán fólia nélkül, olajjal kenegetve 15-20 percig a grillrácson forgatni.

(Nők lapja, 2012/35)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr705429033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása