ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sárgabaracklepény

2013. július 28. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg sárgabarack, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás, 2 ek. rum, só, zsír, liszt

Elkészítése:

20 deka porcukrot 20 deka vajjal vagy margarinnal, öt tojássárgájával, meg egy csipetnyi sóval habosra keverünk, majd felváltva, apránként adjuk hozzá a tojások habbá vert fehérjét és 20 deka réteslisztet. Végül két evőkanál rummal ízesítjük, és egy közepes nagyságú, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk.

Fél kiló sárgabarackot meghámozunk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vágott felükkel lefelé a tésztára rakjuk. A forró sütőbe toljuk, és öt percig erős, majd takaréklángon szép pirosra sütjük. A gyümölcs a sülés során a tésztába süllyed. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, kockákra vágva rakjuk tálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr405428996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása