ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Alma borhabmártásban

2010. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 piros alma, 5 dkg darált dió, 1 ek. búzacsíra, sárgabarack- vagy meggylekvár, 2-3 dkg vaj, 5 dkg mazsola; a mártáshoz: 2 tojás, 3 ek. cukor, 3 dl fehérbor, 3 dl almalé (vagy víz), 1 ek. rum, 1 mk. liszt

Elkészítése:

Négy szép nagy, piros almát megmosunk, megtörölgetjük, és a magházukat karalábévájóval, vagy hegyes késsel kiszedjük. Öt deka darált diót egy evőkanálnyi búzacsírával, egy kevés barack- vagy meggylekvárral, 2-3 deka vajjal meg öt deka jól megmosott mazsolával összedolgozunk, és az almák üregébe töltjük. (Tehetünk bele - ha van - cukrozott narancshéjat, de ilyenkor narancslekvárral készítjük.) A megtöltött almákat zománcos tepsire vagy tűzálló tálba ültetjük, és a tetejüket olvasztott vajjal megkenjük. A forró sütőbe toljuk, és az alma nagyságától függően 20-25 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mártást, amelyhez két egész tojást három evőkanál cukorral, mokkáskanálnyi liszttel, meg három deci fehérborral simára keverünk habverővel, és három deci almalével vagy vízzel hígítjuk. Gőzön, habverővel állandóan kevergetve addig főzzük, amíg emelkedni nem kezd, könnyűvé, habossá nem vált. A gőzről levéve egy evőkanál rummal ízesítjük. Adhatjuk melegen a forró almához, de hidegen is kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr172071283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása