ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kántorné csirkéje

2010. június 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg-os csirke, 5 dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg sajt, 1-1 csomó leveszöldség és újhagyma, cérnametélt, só, szerecsendió, grillfűszer, olaj, vaj

Elkészítése:

Sós vízben, amelybe mokkáskanálnyi olajat is öntöttünk, kifőzünk egy maréknyi cérnametéltet, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

Öt deka vajon megpirítjuk a csirke nagyon apróra vágott máját, a tűzről levéve, beleforgatjuk a kifőtt metéltet, és egy nyers tojással meg 10 deka reszelt sajttal keverjük össze. Csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük, és egy nagy, legalább másfél kilós csirke hasüregébe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, és a szárnyast kívülről sóval vagy grillfűszerrel meg vajjal bedörzsöljük.

Egy tűzálló tálat kiolajozunk, egy csomó megtisztított, karikákra vágott leveszöldséggel meg egy csomó szintén felszeletelt újhagymával alapozzuk, és a csirkét ráfektetjük. A zöldséget megsózzuk, és a tálat alufóliával letakarva, a sütőben kis lángon puhára pároljuk. Félidőben megnézzük, és ha a saját levét elfőné, egy kevés, vizet öntünk alá.

Amikor a hús megpuhult, a fedőt vagy fóliát levesszük róla, és ropogósra sütjük a szárnyast. Végül a pecsenyét deszkára téve felszeleteljük, a tölteléket köré rakjuk, és a levét összeturmixolva öntjük rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr132083233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása